Saturday, June 28, 2014

School Sports Day!


Bismillahirahmanirrahim. Assalamualaikum :)

Lamanya kan xupdate blog ni? Allah, dah berhabuk sangat. *Tiup habuk. Sebenarnya banyak je yg aku dah taip tapi xhabis. Tersimpan sebagai draft je. hahaha.

So, okayyy! This post kena sampai habis. Fighting!

Haa! Kali ni nak cerita pasal Sports Day SMKA Lati. Wahh wahh, kelas gituu haa. 
Okay, hari sukan diadakan hari rabu which is sebelum hari khamis. Tarikh bila aku xingat ah -,-
Kenapa buat hari rabu? Sebab hari khamis ada ceramah Ihya' Ramadhan.
Ehh, Ihya' Ramadhan, wahh nak puasa dah kita kan? kan? (Tu nanti aku wish last post :3)

Sekarang ni pasal Sukan, k sukan :)


 Actually, sukan kitaorang start hari isnin lagi, tapi petang lah. Lepastu selasa petang juga. Hari rabu baru buat pagi sampai petang. Macam buat dua hari tapi sehari sbb dua hari tu buat separuh hari (belit belit belit)

Alaaa, standard secondry school (main hentam eja) lah kan acara mainan apa yg ada, yang pasti main drpd semua permainan tu we call that Acara Padang Dan Balapan.
Balapan is yg macam lari lari pusing padang tuh. And,
Padang is yang main lompat-II lempar-II tu. (Kalau xsilap ah) -,-

Aku? hahaha aku xmain lah masuk acara lari pusing padang ni, buat penat je. lol
Aku? Main lempar-II baru mainan aku- Lontar Cakera. (Silap xambik gmbr :3)
Sebenarnya, aku more on Lontar Peluru, and memang aku masuk dua-II game, Tapi, entah datang angin ribut mana entah cikgu suruh tukar, emm -,-

"Antara lontar peluru dgn lempar cakera nak masuk mana ni?"
"Dua dua lah cikgu"
"Xboleh satu je, nanti bertindan kan game tu susah"
"Em, lempar cakera ah"

So, goodbye lontar peluru :'(

Sebab nya, ada sebab taw! Dulu, aku pernah masuk lontar peluru ni, lepastu dapat nmbr 3 kalah dgn akak form 2(tahun 2012), then aku tak nak kalah lagi tahun ni, so aku pilih cakera. Lagi pulak Isrin kan ada main lontar peluru. hahahaha xD

Bad luck.

Akak yg aku kalah dgn dia tu masuk cakera hah! Hampeh! Choi! Bronanananan! .
Kalah lah aku hah -,-
Alaaa, akak tu pun dapat nmbr 3 je pun :3 lewls.

Intro panjang lebar, may you not get bored :/
More picture will be upload after this :)

Sport day start with.... em em ohh! I have to stand in front of the assembly, bcouse im late. Alah, lewat sikit je pun -.-
So, as usual PRS akan buat jualan whateva punya jualan, dan for sure kitaorg akan bahagikan tugas :)
Dan form 3 harus jual 'Colek Buoh' something like buah campur- Jambu ++ Mangga putik ++ Nenas.(in order to spell the words of 'nenas' I have to ask my adik, teruk nyaa!)

Refer gambar bawah-


Biasanya, bab beli and ready bahan nak jual ni aku dgn Masyi punya kerja, tapi oleh kerana hari kena pergi beli barang tu aku dgn Masyi ada game so kitaorg serah dekat prs f3 yg lain biar diaorng handle lahh xD

And, aku lah aku yg kena buat urusan jual beli hahaha. Masyi? She's an athlete that day :3


Hangat tang mana, untung cheq banyak hah! hahaha
#PhotoByMeee! :*

Banyak yg kami jual- Air, Cocktail, kelapa jelly, and and and colek buah(me selling it)


Glad I have this boy and the other two boys helping me handle those unpatient coustemers(hentam eja)
Ahah, juniors hahaha lewls :*
(untung kau dik, baru tahun first masuk skolah dah boleh masuk blog aku, lol)

And alhamdulillah, dgn modal Rm 60 hinggit lebih, we can own Rm 140 hinggit lebih, Banyak untung kan? Hopefully mama(penyelaras prs) bagi pergi lawatan tahun ni. hiks :)

Here goes all the picture on that day, Enjoyyy! Muahahahah xD


Anis, Me, Aida and Nana. (Gambar last aku memang xboleh blah) 


Syarif, Zuljart and Harraz. 'Cute faces vs Ugly faces'


Can you describe what kind of faces it is? hahah xD.. And ohh! ohh! I Am #TariqIbnuZiyad :**


Random style w/ Seniors- Kak Jajan and Kak Besoh. They were super duper awesome! Love yaaa <3


Guest what? I love this picture alot :*. Good capture by IeykaSemput. #Photography.


Here comes the guys moment, hahah


Zaman 3Idiots dolu dolu- Yien, KayD and me. Crazy kids? We are we are ohh ohh ~


Gambar ni bermakna, lol. w/ izaaz yg cina dan sepet. Bestfriend since 13 y/o. Love you soo much cinaaa :*



So, dalam banyak-II gambar, gambar ni lah yang paling bermakna sekali. I like :* #Photographer.


Kalau gambar atas tu gambar paling bermakna, kalau gitu gambar ni gambar paling aku suka. 
Big thanks to Sir Adil's Car as my model. (Sir Adil xtahu pasal ni). Kereta dia cantik, masuk dgn warna kain aku. #MerohhIssMarosss xD

Act, there're soo many too many picture that I should upload. But I afraid you will get bored. Well, cerita yg sama pasti akan bosan. 

So people, that its for this post. Sure meet me in other post. Will be updated one day. hahahah. Wait haa :)
Leviuuuuu supporters :**


Wassalamualaikum, kbye :)









No comments:

Post a Comment

Drop your words here :')