Saturday, June 29, 2013

LGBT , OhMyy ?!

"Sesungguhnya Allah telah menciptakan sebaik baik manusia dan janganlah kamu mengubahnya"

Hai , Assalamualaikum . Me again :) Suka tak ? *kenyitmata

Tengok tittle cepat , pasal apa tajuk hari ni ? LGBT kan ? Tahu apa LGBT ?

That's , Lesbian Gay By Transeksual . Get it ?

Sebenarnya xnak ulas pun pasal LGBT ni , tapi just nak cerita past lain . Cenggini , macam mana nak start ek ? Hm , katalah .

(Disekolah)
Ali dengan Abu ni kawan yang xrapat sangat . Lepastu satu hari , Ali pergi dekat Abu lepas tu pegang - pegang macam terlebih mesra laa . Dan si Abu ni pulak dia buat tak tahu aje . So , Minah , Eton , Enab nampak lah kejadian tu . Diorang pun cakap yang Ali dengan Abu gay lepastu cakap Abu ni xsuci then si pompuan tiga ekor tu pergi cakap dekat bestie Abu yang tak payah kawan sebab Abu ni xsuci . So , bestie nye si Abu ni xpergi kawan sungguh lah , padahal pompuan tiga ekor tu bergurau aje . Lepastu , Esah kesian dengan Abu , then dia suruh bestie Abu pergi mintak maaf . Bestie Abu pun pergi mintak maaf tapi Abu buat tak tahu macam xpernah kenal pun bestie dia selama ni . Jadi kesian lah si Abu ni , dia xsalah pun sebenarnya .

So , nampak tak point dia ?
Nak dikatakan disini adalah , kenapa perempuan suka sangat bagi perspektif awal dekat lelaki . Kenapa walau hanya dia tengok lelaki jalan berpimpin dia cakap gay sedangkan dia buat macam tu lelaki xpernah pun cakap dia lesbo .
Perempuan cium perempuan , okey itu biasa tapi kenapa lelaki cium lelaki dikatakan gay ? Kalau macam tu perempuan pun lesbo lah . Adil kan ? *SuaraKeadilan : Manaaa boleh ! Habih tu kenapa cakap lelaki ni gay ?

Dan , perempuan yang nak cakap macam tu tolong fikir jugak perasaan orang lelaki ni , memang hati diorang keras , tapi keras xsemestinya xboleh berkecil hati . Jadi jagalah tutur katamu Hawa .

Then lelaki , hey ! korang lelakilah kena kuat . Kata nak jadi pemimpin , ketua , Imam , Amir . Tapi kenapa lembik dari perempuan . Jaga fizikal dan jaga semua . Bila ada perempuan mengata macam tu , janganlah cepat sangat merajuk . Buat tak tahu aje . Anggap ia satu gurauan . Dan senyum :)
Abaikan aje , nanti bila diorang rasa bersalah diorang mintak maaf . Dan bila dah mintak maaf tu maafkan je lah .

Okey , done for that , Kbyee , wassalamualaikum :)


No comments:

Post a Comment

Drop your words here :')