Friday, June 28, 2013

Ada Apa Dengan Cinta ?

Hye ! Assalamualaikum , Me back :) 

Okey , kali ni nak share pasal .. Haaaa ! 

Main title ' Ada Apa Dengan Cinta ? ' . Tahu apa tu ? , kalau tak tahu memang dia tu jenis xminat layan cerita lah kut . Okey , Cerita tu , cerita lama dah sebenarnya . Dalam tahun 80 - 90 ' an dah kut . Tapi saya still tengok okay . Tahu kenapa ? Sebab cerita ni seriusly best gilalalala :)

Kalau nak cerita full story sumpah panjang . So , sinopsis yang buat sendiri ajelah . Wkwk -,- 

Cerita ni pasal sorang pompuan ni nama dia Cinta , then dia ada lagi empat best friend forever lasting ni . Dan satu hari tu dia kenal lah jantan nama Rangga . Dia kenal pun sebab dia baca puisi yang Rangga hantar dekat panitia sekolah . Lepas tu , day by day , by day by , Cinta marah Rangga  , lepas tu Rangga bawa diri pergi ikut bapak dia pergi New York . Tapi nasib lah Cinta sempat kejar . Lepas tu diorang meluahkan rasan cinta diorang dan habis . Nak tahu lagi tengok lah sendiri  . Youtube banyak okay ! 

Eksyeli , bukan nak cerita pasal sinopsis dia , tapi nak cerita pasal puisi dia . Wowowo , puisi dia serius best ~ . Nanti nak tempek sini jap :)


Ku lari ke hutan , kemudian menyanyiku .
Ku lari ke pantai , kemudian teriakku .
Sepi .. sepi dan sendiri aku benci .
Aku mahu bingar , aku mahu dipasar .
Bosan aku dengan penat .
Dan enyah saja kau pekat .
Seperti berjelaga ku sendiri .
Pecahkan saja gelasnya biar ramai .
Biar mengaduh sampai gaduh .
Ada malaikat menyulam jaring laba - laba benang ditembok keraton putih .
Kenapa tak digoyangkan saja locengnya .
Biar terdera ,
Atau aku harus lari ke hutan belok ke pantai .

Puisi ni , yang Rangga menang dalam pertandingan tu . Dan sebab puisi ni jugaklah Rangga dengan Cinta be forever . 

Puisi ni sedap , serius best . Ada part dalam puisi ni Cinta buat jadi lagu . Nak dengar try lah tengok cerita ni . 

Okey dah membebel . Wassalamualaikum . Genite oulss :*

Nah , ni lah :)


No comments:

Post a Comment

Drop your words here :')