Saturday, June 29, 2013

LGBT , OhMyy ?!

"Sesungguhnya Allah telah menciptakan sebaik baik manusia dan janganlah kamu mengubahnya"

Hai , Assalamualaikum . Me again :) Suka tak ? *kenyitmata

Tengok tittle cepat , pasal apa tajuk hari ni ? LGBT kan ? Tahu apa LGBT ?

That's , Lesbian Gay By Transeksual . Get it ?

Sebenarnya xnak ulas pun pasal LGBT ni , tapi just nak cerita past lain . Cenggini , macam mana nak start ek ? Hm , katalah .

(Disekolah)
Ali dengan Abu ni kawan yang xrapat sangat . Lepastu satu hari , Ali pergi dekat Abu lepas tu pegang - pegang macam terlebih mesra laa . Dan si Abu ni pulak dia buat tak tahu aje . So , Minah , Eton , Enab nampak lah kejadian tu . Diorang pun cakap yang Ali dengan Abu gay lepastu cakap Abu ni xsuci then si pompuan tiga ekor tu pergi cakap dekat bestie Abu yang tak payah kawan sebab Abu ni xsuci . So , bestie nye si Abu ni xpergi kawan sungguh lah , padahal pompuan tiga ekor tu bergurau aje . Lepastu , Esah kesian dengan Abu , then dia suruh bestie Abu pergi mintak maaf . Bestie Abu pun pergi mintak maaf tapi Abu buat tak tahu macam xpernah kenal pun bestie dia selama ni . Jadi kesian lah si Abu ni , dia xsalah pun sebenarnya .

So , nampak tak point dia ?
Nak dikatakan disini adalah , kenapa perempuan suka sangat bagi perspektif awal dekat lelaki . Kenapa walau hanya dia tengok lelaki jalan berpimpin dia cakap gay sedangkan dia buat macam tu lelaki xpernah pun cakap dia lesbo .
Perempuan cium perempuan , okey itu biasa tapi kenapa lelaki cium lelaki dikatakan gay ? Kalau macam tu perempuan pun lesbo lah . Adil kan ? *SuaraKeadilan : Manaaa boleh ! Habih tu kenapa cakap lelaki ni gay ?

Dan , perempuan yang nak cakap macam tu tolong fikir jugak perasaan orang lelaki ni , memang hati diorang keras , tapi keras xsemestinya xboleh berkecil hati . Jadi jagalah tutur katamu Hawa .

Then lelaki , hey ! korang lelakilah kena kuat . Kata nak jadi pemimpin , ketua , Imam , Amir . Tapi kenapa lembik dari perempuan . Jaga fizikal dan jaga semua . Bila ada perempuan mengata macam tu , janganlah cepat sangat merajuk . Buat tak tahu aje . Anggap ia satu gurauan . Dan senyum :)
Abaikan aje , nanti bila diorang rasa bersalah diorang mintak maaf . Dan bila dah mintak maaf tu maafkan je lah .

Okey , done for that , Kbyee , wassalamualaikum :)


Friday, June 28, 2013

Ada Apa Dengan Cinta ?

Hye ! Assalamualaikum , Me back :) 

Okey , kali ni nak share pasal .. Haaaa ! 

Main title ' Ada Apa Dengan Cinta ? ' . Tahu apa tu ? , kalau tak tahu memang dia tu jenis xminat layan cerita lah kut . Okey , Cerita tu , cerita lama dah sebenarnya . Dalam tahun 80 - 90 ' an dah kut . Tapi saya still tengok okay . Tahu kenapa ? Sebab cerita ni seriusly best gilalalala :)

Kalau nak cerita full story sumpah panjang . So , sinopsis yang buat sendiri ajelah . Wkwk -,- 

Cerita ni pasal sorang pompuan ni nama dia Cinta , then dia ada lagi empat best friend forever lasting ni . Dan satu hari tu dia kenal lah jantan nama Rangga . Dia kenal pun sebab dia baca puisi yang Rangga hantar dekat panitia sekolah . Lepas tu , day by day , by day by , Cinta marah Rangga  , lepas tu Rangga bawa diri pergi ikut bapak dia pergi New York . Tapi nasib lah Cinta sempat kejar . Lepas tu diorang meluahkan rasan cinta diorang dan habis . Nak tahu lagi tengok lah sendiri  . Youtube banyak okay ! 

Eksyeli , bukan nak cerita pasal sinopsis dia , tapi nak cerita pasal puisi dia . Wowowo , puisi dia serius best ~ . Nanti nak tempek sini jap :)


Ku lari ke hutan , kemudian menyanyiku .
Ku lari ke pantai , kemudian teriakku .
Sepi .. sepi dan sendiri aku benci .
Aku mahu bingar , aku mahu dipasar .
Bosan aku dengan penat .
Dan enyah saja kau pekat .
Seperti berjelaga ku sendiri .
Pecahkan saja gelasnya biar ramai .
Biar mengaduh sampai gaduh .
Ada malaikat menyulam jaring laba - laba benang ditembok keraton putih .
Kenapa tak digoyangkan saja locengnya .
Biar terdera ,
Atau aku harus lari ke hutan belok ke pantai .

Puisi ni , yang Rangga menang dalam pertandingan tu . Dan sebab puisi ni jugaklah Rangga dengan Cinta be forever . 

Puisi ni sedap , serius best . Ada part dalam puisi ni Cinta buat jadi lagu . Nak dengar try lah tengok cerita ni . 

Okey dah membebel . Wassalamualaikum . Genite oulss :*

Nah , ni lah :)


Wednesday, June 26, 2013

Lalala ! Me , comeback :)

Assalamualaikum anda semua :)

Now I'm back , Ohyeah ! .  Internet dekat rumah baru ada . Hee :)
Hm , ada yang rindu saya tak ? *krikkrikk*

Ada yang tanya saya , " Kenapa xupdate post di blog ? Ke dah berhenti jadi blogger ? " (Dan banyak lagi lah bunyi pertanyaan dia yang lebih kurang sama macam ni )
Oh sebanarnya tidak sama sekali sayang ! Saya bukan berhenti jadi blogger . Cuma kebelakangan ni takada cerita nak update . Kalau ada pun cukuplah hanya diri ini yang tahu :) . Dan lagi faktor adalah , saya pelajar asrama . Susah nak update post selalu . Dan faktor yang mungkin terakhir adalah , ketiadaan wifi dirumah menyebabkan susah untuk saya mengupdate post . Tolong faham okey ?

Hm , nak cakap apa lagi ek ? . Oh okey , eksyeli saya ada post lain nak cerita . So , post ni setakat ni je lah eh . Tunggu post seterusnya okay ? Kbye :)

*Terselit .. Hee :D