Thursday, January 24, 2013

2013 , You're coming !!

Assalamualaikum , and a very good afternoon to all !
Allah , Dah berhabuk belog nih *SapuBlog . Kita kan budak asrama , ofkos lah belog pun dah berhabuk gila .. HAHA !

Hari ni , budak sakai nii nak cerita pasal Hidup Baru , Ehh ? x de lah hidup baru sangat , maybe hidup baru dlm 2013 ni kut . Hee :) *Sengeh .



Tahun ni ALHAMDULILLAH , aku masuk kelas 2 AR , Ehh ? Bukan nak berbangga tapi bahagia , kelas 2 AR kelas yang paling hujung drpd 5 buah kelas , iaitu 2 AB , 2 AF , 2 AJ , 2 AK , 2 AR .. 2 AR stands for 2 AR-RAZI . Tahu apa itu AR-RAZI ? Or should I Say , korang tahu siapa AR-RAZI ?  .. Someone know , but someone x tahu kan ? Soo aku bagi lah maklumad sikit .. Ilmu kena kongsi .. baru lah melahirkan generasi bijak pandai .. Haa !

Siapa AR-RAZI ? AR-RAZI ialah seorang tokoh Perubatan Sains Islam .. Dilahirkan pada tutt , tutt .. x ingat .. HAHA .. Tu je lah kut yang buleh share .. Sbb yg lain x ingat .. Nanti kalau ingat aku share lah . 

Nii nak cerita , time first pegi daftar skolah , Pegi lah cari macam apa tuh , Kertas yang telah ditampalkan kt dinding yg dlm kertas tuh ada tertulis kelas kita kt mana-2 .. Haa tu lah kut . Then , belum sempat lagi jumpa kertas sial tuh , Terjumpa dengan Ustazah Habibah , merangkap Ustazah yg mengajar aku PAI yang aku fail subjek tu dan sekarang ustazah tu akan jadi Guru Kelas aku dan dia akan mengajar aku BAK . Apa itu ? BAHASA ARAB KOMUNIKASI . Hah !

Dan masa jumpa Ustazah tu , Ustazah cakap " Haa , Karmila kamu kelas Ustazah , Kelas 2 AR " .. Hah ! Tudio !! Masa tu kan , rasa macam nak menjerit kata TIDAK je , tapi tak kn lah menjerit depan ustazah kan ? Dah tu , tahan je lah , dgn hati yg penuh dgn kesengsaraan , kesedihan , kepedihan , dan ke mcm -2 ke lagi lah .. OMG .. Sedih taw ! 

Then , bila my mom tengok aku cam sedih gituu , Umi tanya ustazah " Kelas nombor brapa tu? " , Ustazah cakap , " Kelas yang last " . Umi tanya lagi " Berapa kelas semua ada ? " .. Ustazah cakap " Ada 5 semua kelas " . Ya Allah !! Hati kau x payah cakap lah .. Rasa macam kena hiris kot .. Sedih lah , Dalam hati x henti , henti doa . 'Ya Allah , ini hanya mimpi , ini hanya mimpi , ini hanya  mimpi' .. Dan itu bukan mimpi lah Karmila !! Itu real ! Patu doa lagi 'Ya Allah , kau sejukkanlah hati ibu bapa aku untuk menerima kenyataan ini Ya Allah' . 

Pastu , Ustazah cakap suruh bawak ayah ngan umi naik ke kelas , soo aku naik je lah .. Dengan muka yang blur dan buat-2 tak tahu , aku bawak umi ayah naik atas , tingkat 3 . *Muka je blur , Tapi kalau belah dada tengok hati , mmg dah banjir sbb duk nangis dlm hati . 

Soo , sekarang nih , dah 2 minggu aku blaja dalam kelas tu ! OMG , x seprti yg aku sangka , x terlalu stress , tak trlalu relax . mmg terbaik !! Kawan-2 pun enjoy lah ! Pokok nyaa , tahun ni yg paling best . Manusia-2 yang duk mengata aku tahun lepas dah tak ada dah yang duk mengata lagi .. Dan orang yg selalu mengata aku tahun lepas dah sekelas sekali ngan aku .. Budak tuu , Nama dia Mohd Nurul Anwar bin Azman . Dulu dia selalu ejek aku , sekarang dia pulak kena ejek .. Berkat kesabaran . ALHAMDULILLAH ~ Budak tu duk depan aku dlm kelas , dia panggil aku budak kecik , sbb dia kata perangai aku mcam budak kecik .. *SukaHatiKauLahNuar ! Dan aku panggil dia LIQUID .. sbb Teacher Liana panggil dia liquid . HAHA ! Dan sebelah dia pulak ada lah sorang budak ni , nama dia Fadhli Azim .. Adik Faris Amin .. Budak tyko yng perasan hensem pdahal muka mcm longkang yang penuh dgn taik anying . HaHa ! Fadhli cute ! Montel , putih dan banyak cakap .. Sexy , soo cute ! *Apa aku merepek ni ? 

Dan kawan aku yg duk kelas AB cakap lah , Dia stress duk kelas AB , kerja banyak , cikgu ajar x paham . Dan dia nangis . Herm , apa nak buat ? Aku bukan nyaa ahli PPD pun nk tukar kelas org kokse kokdang ! . Aku angguk angguk geleng geleng je lah kn ? 

Dan sekarang , dah dekat sebulan aku duk dlam kelas 2 AR-RAZI yang mmg ramai manusia x nk masuk sbb dia ckp kelas tu hanya untuk org-2 yang bodoh . *Heh , sedap mulut korang je nk ckp klas AR klas bodoh , macam lah korang tu x prnah dpt FAIL .. Eleh , budak kelas AB pun ramai lah yg ada FAIL .. Happalah !

Permulaan tahun 2013 mmg tahun yg mmg happy gila untuk aku .. Hentah kenapa , tapi Ohhsemm gila taw ! ..

Asrama pulak , hurm .. Boleh lah .. ALHAMDULILLAH , satu dorm dgn geng S.a.H.a.B.a.T . Err ? Bukan semua lah , Tasha dgn Khadijah je . Sbb mmg duo org tu je geng sahabat yg tinggal kt asrama yg termasuk skali dgn aku *Ehh , ayat berbelit-belit kut .

Meh nk perkenalkan manusia-2 yg akn aku hadapi hidup 2013 ni together dgn diorang .. First , akak form 4 :- Kak Nieyna , Kak Diena dgn Kak Wanie .. Aww , diorang baik-2 taw , selalu main gurau-2 dgn diorang .. Form 2 pulak :- Aku ! *ofkoslah . Khadijah , Tasha , Ada , Shazlien , Husna  (Dia budak baru masuk asrama) .. Hah , ni nk cerita pasal budak form yg baru masuk dorm aku nih, Isk3 .. Ramai taw yg x puas ati dgn budak-2 dorm aku ni , sbb diorang mcm ckp x dek insurans lah . Ckp ikut suka aje . Mmg lah orang mrah .. tambah-2 kalu bedepan dgn kak-2 form 4 yg mmg geng diorang ter suka cari pasal dgn budak ... Huh , mmg nasib kau lah budak form 1 . HaHa . Oke , Budak form 1 dorm aku , actully ada dlm 6 orang giter .. Budak-2 tersebut adalh :: Anis , Amirah , Aini , Hasinah , Farah . Then x sampai seminggu kut , Farah pindah .. Waa , sedih gilaa aku time Farah pindah , baru plan nk buat adik angkat , tau-2 dia dah nk pindah . Dia ckp nk pindah dkt Kubang Bemban sbb x nk duk asrama , dia ckp dia homesick *klau x taw apa itu home sick kau mmg anak manja ! . Herm , dia ckp lagi , dia x reti duk asrama , dia x reti nk basuh baju , dia x reti nk bua apa yg budak asrama buat . Tapi ok je , kitorang buleh ajar . Soo , garituh masa dia nk checkout asrama , aku ngan Khadijah pegi lah jumnpa mak dia , Tanya mak dia , kenapa Farah nk pindah ? Mak dia cakp , Farah x pernah berrenggang dgn parents dia , Farah ank bongsu . Aku pun macam .. Ohh , Tu je . Soo , tanya lah mak dia , rumah mak cik kt mana ? Mak di ackp , dekat jah , blakang ni je . So , aku tanya lagi , bkpo Farah x bruleii nyo ? Mak di ckp , Sbb x dok ore nk hantar , Kitorang pun mcm , Ohh , Itu aje .. x tau nk ckp apa . *Weh , panje lebar . Oke stop dear !

Then , Lepas Farah indah , masuk lah dua orana budak baru lagi , Yang bernama , Mardhiah dgn Mimie .. Haa , diorang soo cute ! Tambah-2 Mimie , Aww ! Suara dia x boleh belah lah .. mmg lucu klau dgr Mimine bercakap dgn ketawa .. Haaa ! Memang cute weih !!

Oke ... Dah habis part asrama .. Herm , rasanya dah nothing to dibebelkan lagi just ::


  • I'm hoping , hoping , hoping agar 2013 nii adalh tahun yang boleh buat aku bahagi . 
  • Harap tahun depan 2014 buleh naik kelas .
  • semoga-moga , Aku bahagia . Adess , buleh belah lah !


x tahu apa motif gambar ni kt dlam post ni .. Edit sndiri taw !

Sekian Wassalam , Kbhoi !