Monday, November 25, 2013

Lalala , OMG it's Me now ;)

Assalamualaikum and hai peeps :)
Hm , wohoa  ! Sekian lama xupdate dalam belog yang comel gilaa nih . *Ehh  ? Haha.
Kay , ni first time taw update belog guna phone . Wuuuu macam xpercaya yaw  ! Entah jadi ke tidak , entah boleh percaya ke tidak . Hm , kalau lah jadi kan . Sirius tiap tiap hari aku update . Haha

Tapi kan , xsedap sangatlah nak story kalau guna phone . Ehh bukan phone , tab lahh . Haha . Haa sambung , em xbest sangat . Nak upload gambar tulah yang malas . Gambar banyak dalam lappy of courselahh . Ni kalau nak update guna phone kena lah ada gamba , so takkan nak gigi biru jee . Em , kamek malaih baa :3

Nanti sambung lain masa lain hari lain waktu kay . Pukul 12 . 09 now , ngantuk doe  ! Kbai , assalamualaikum :*

*Nak selit satuu gambaa lah :)

Saturday, June 29, 2013

LGBT , OhMyy ?!

"Sesungguhnya Allah telah menciptakan sebaik baik manusia dan janganlah kamu mengubahnya"

Hai , Assalamualaikum . Me again :) Suka tak ? *kenyitmata

Tengok tittle cepat , pasal apa tajuk hari ni ? LGBT kan ? Tahu apa LGBT ?

That's , Lesbian Gay By Transeksual . Get it ?

Sebenarnya xnak ulas pun pasal LGBT ni , tapi just nak cerita past lain . Cenggini , macam mana nak start ek ? Hm , katalah .

(Disekolah)
Ali dengan Abu ni kawan yang xrapat sangat . Lepastu satu hari , Ali pergi dekat Abu lepas tu pegang - pegang macam terlebih mesra laa . Dan si Abu ni pulak dia buat tak tahu aje . So , Minah , Eton , Enab nampak lah kejadian tu . Diorang pun cakap yang Ali dengan Abu gay lepastu cakap Abu ni xsuci then si pompuan tiga ekor tu pergi cakap dekat bestie Abu yang tak payah kawan sebab Abu ni xsuci . So , bestie nye si Abu ni xpergi kawan sungguh lah , padahal pompuan tiga ekor tu bergurau aje . Lepastu , Esah kesian dengan Abu , then dia suruh bestie Abu pergi mintak maaf . Bestie Abu pun pergi mintak maaf tapi Abu buat tak tahu macam xpernah kenal pun bestie dia selama ni . Jadi kesian lah si Abu ni , dia xsalah pun sebenarnya .

So , nampak tak point dia ?
Nak dikatakan disini adalah , kenapa perempuan suka sangat bagi perspektif awal dekat lelaki . Kenapa walau hanya dia tengok lelaki jalan berpimpin dia cakap gay sedangkan dia buat macam tu lelaki xpernah pun cakap dia lesbo .
Perempuan cium perempuan , okey itu biasa tapi kenapa lelaki cium lelaki dikatakan gay ? Kalau macam tu perempuan pun lesbo lah . Adil kan ? *SuaraKeadilan : Manaaa boleh ! Habih tu kenapa cakap lelaki ni gay ?

Dan , perempuan yang nak cakap macam tu tolong fikir jugak perasaan orang lelaki ni , memang hati diorang keras , tapi keras xsemestinya xboleh berkecil hati . Jadi jagalah tutur katamu Hawa .

Then lelaki , hey ! korang lelakilah kena kuat . Kata nak jadi pemimpin , ketua , Imam , Amir . Tapi kenapa lembik dari perempuan . Jaga fizikal dan jaga semua . Bila ada perempuan mengata macam tu , janganlah cepat sangat merajuk . Buat tak tahu aje . Anggap ia satu gurauan . Dan senyum :)
Abaikan aje , nanti bila diorang rasa bersalah diorang mintak maaf . Dan bila dah mintak maaf tu maafkan je lah .

Okey , done for that , Kbyee , wassalamualaikum :)


Friday, June 28, 2013

Ada Apa Dengan Cinta ?

Hye ! Assalamualaikum , Me back :) 

Okey , kali ni nak share pasal .. Haaaa ! 

Main title ' Ada Apa Dengan Cinta ? ' . Tahu apa tu ? , kalau tak tahu memang dia tu jenis xminat layan cerita lah kut . Okey , Cerita tu , cerita lama dah sebenarnya . Dalam tahun 80 - 90 ' an dah kut . Tapi saya still tengok okay . Tahu kenapa ? Sebab cerita ni seriusly best gilalalala :)

Kalau nak cerita full story sumpah panjang . So , sinopsis yang buat sendiri ajelah . Wkwk -,- 

Cerita ni pasal sorang pompuan ni nama dia Cinta , then dia ada lagi empat best friend forever lasting ni . Dan satu hari tu dia kenal lah jantan nama Rangga . Dia kenal pun sebab dia baca puisi yang Rangga hantar dekat panitia sekolah . Lepas tu , day by day , by day by , Cinta marah Rangga  , lepas tu Rangga bawa diri pergi ikut bapak dia pergi New York . Tapi nasib lah Cinta sempat kejar . Lepas tu diorang meluahkan rasan cinta diorang dan habis . Nak tahu lagi tengok lah sendiri  . Youtube banyak okay ! 

Eksyeli , bukan nak cerita pasal sinopsis dia , tapi nak cerita pasal puisi dia . Wowowo , puisi dia serius best ~ . Nanti nak tempek sini jap :)


Ku lari ke hutan , kemudian menyanyiku .
Ku lari ke pantai , kemudian teriakku .
Sepi .. sepi dan sendiri aku benci .
Aku mahu bingar , aku mahu dipasar .
Bosan aku dengan penat .
Dan enyah saja kau pekat .
Seperti berjelaga ku sendiri .
Pecahkan saja gelasnya biar ramai .
Biar mengaduh sampai gaduh .
Ada malaikat menyulam jaring laba - laba benang ditembok keraton putih .
Kenapa tak digoyangkan saja locengnya .
Biar terdera ,
Atau aku harus lari ke hutan belok ke pantai .

Puisi ni , yang Rangga menang dalam pertandingan tu . Dan sebab puisi ni jugaklah Rangga dengan Cinta be forever . 

Puisi ni sedap , serius best . Ada part dalam puisi ni Cinta buat jadi lagu . Nak dengar try lah tengok cerita ni . 

Okey dah membebel . Wassalamualaikum . Genite oulss :*

Nah , ni lah :)


Wednesday, June 26, 2013

Lalala ! Me , comeback :)

Assalamualaikum anda semua :)

Now I'm back , Ohyeah ! .  Internet dekat rumah baru ada . Hee :)
Hm , ada yang rindu saya tak ? *krikkrikk*

Ada yang tanya saya , " Kenapa xupdate post di blog ? Ke dah berhenti jadi blogger ? " (Dan banyak lagi lah bunyi pertanyaan dia yang lebih kurang sama macam ni )
Oh sebanarnya tidak sama sekali sayang ! Saya bukan berhenti jadi blogger . Cuma kebelakangan ni takada cerita nak update . Kalau ada pun cukuplah hanya diri ini yang tahu :) . Dan lagi faktor adalah , saya pelajar asrama . Susah nak update post selalu . Dan faktor yang mungkin terakhir adalah , ketiadaan wifi dirumah menyebabkan susah untuk saya mengupdate post . Tolong faham okey ?

Hm , nak cakap apa lagi ek ? . Oh okey , eksyeli saya ada post lain nak cerita . So , post ni setakat ni je lah eh . Tunggu post seterusnya okay ? Kbye :)

*Terselit .. Hee :D

Thursday, January 24, 2013

2013 , You're coming !!

Assalamualaikum , and a very good afternoon to all !
Allah , Dah berhabuk belog nih *SapuBlog . Kita kan budak asrama , ofkos lah belog pun dah berhabuk gila .. HAHA !

Hari ni , budak sakai nii nak cerita pasal Hidup Baru , Ehh ? x de lah hidup baru sangat , maybe hidup baru dlm 2013 ni kut . Hee :) *Sengeh .



Tahun ni ALHAMDULILLAH , aku masuk kelas 2 AR , Ehh ? Bukan nak berbangga tapi bahagia , kelas 2 AR kelas yang paling hujung drpd 5 buah kelas , iaitu 2 AB , 2 AF , 2 AJ , 2 AK , 2 AR .. 2 AR stands for 2 AR-RAZI . Tahu apa itu AR-RAZI ? Or should I Say , korang tahu siapa AR-RAZI ?  .. Someone know , but someone x tahu kan ? Soo aku bagi lah maklumad sikit .. Ilmu kena kongsi .. baru lah melahirkan generasi bijak pandai .. Haa !

Siapa AR-RAZI ? AR-RAZI ialah seorang tokoh Perubatan Sains Islam .. Dilahirkan pada tutt , tutt .. x ingat .. HAHA .. Tu je lah kut yang buleh share .. Sbb yg lain x ingat .. Nanti kalau ingat aku share lah . 

Nii nak cerita , time first pegi daftar skolah , Pegi lah cari macam apa tuh , Kertas yang telah ditampalkan kt dinding yg dlm kertas tuh ada tertulis kelas kita kt mana-2 .. Haa tu lah kut . Then , belum sempat lagi jumpa kertas sial tuh , Terjumpa dengan Ustazah Habibah , merangkap Ustazah yg mengajar aku PAI yang aku fail subjek tu dan sekarang ustazah tu akan jadi Guru Kelas aku dan dia akan mengajar aku BAK . Apa itu ? BAHASA ARAB KOMUNIKASI . Hah !

Dan masa jumpa Ustazah tu , Ustazah cakap " Haa , Karmila kamu kelas Ustazah , Kelas 2 AR " .. Hah ! Tudio !! Masa tu kan , rasa macam nak menjerit kata TIDAK je , tapi tak kn lah menjerit depan ustazah kan ? Dah tu , tahan je lah , dgn hati yg penuh dgn kesengsaraan , kesedihan , kepedihan , dan ke mcm -2 ke lagi lah .. OMG .. Sedih taw ! 

Then , bila my mom tengok aku cam sedih gituu , Umi tanya ustazah " Kelas nombor brapa tu? " , Ustazah cakap , " Kelas yang last " . Umi tanya lagi " Berapa kelas semua ada ? " .. Ustazah cakap " Ada 5 semua kelas " . Ya Allah !! Hati kau x payah cakap lah .. Rasa macam kena hiris kot .. Sedih lah , Dalam hati x henti , henti doa . 'Ya Allah , ini hanya mimpi , ini hanya mimpi , ini hanya  mimpi' .. Dan itu bukan mimpi lah Karmila !! Itu real ! Patu doa lagi 'Ya Allah , kau sejukkanlah hati ibu bapa aku untuk menerima kenyataan ini Ya Allah' . 

Pastu , Ustazah cakap suruh bawak ayah ngan umi naik ke kelas , soo aku naik je lah .. Dengan muka yang blur dan buat-2 tak tahu , aku bawak umi ayah naik atas , tingkat 3 . *Muka je blur , Tapi kalau belah dada tengok hati , mmg dah banjir sbb duk nangis dlm hati . 

Soo , sekarang nih , dah 2 minggu aku blaja dalam kelas tu ! OMG , x seprti yg aku sangka , x terlalu stress , tak trlalu relax . mmg terbaik !! Kawan-2 pun enjoy lah ! Pokok nyaa , tahun ni yg paling best . Manusia-2 yang duk mengata aku tahun lepas dah tak ada dah yang duk mengata lagi .. Dan orang yg selalu mengata aku tahun lepas dah sekelas sekali ngan aku .. Budak tuu , Nama dia Mohd Nurul Anwar bin Azman . Dulu dia selalu ejek aku , sekarang dia pulak kena ejek .. Berkat kesabaran . ALHAMDULILLAH ~ Budak tu duk depan aku dlm kelas , dia panggil aku budak kecik , sbb dia kata perangai aku mcam budak kecik .. *SukaHatiKauLahNuar ! Dan aku panggil dia LIQUID .. sbb Teacher Liana panggil dia liquid . HAHA ! Dan sebelah dia pulak ada lah sorang budak ni , nama dia Fadhli Azim .. Adik Faris Amin .. Budak tyko yng perasan hensem pdahal muka mcm longkang yang penuh dgn taik anying . HaHa ! Fadhli cute ! Montel , putih dan banyak cakap .. Sexy , soo cute ! *Apa aku merepek ni ? 

Dan kawan aku yg duk kelas AB cakap lah , Dia stress duk kelas AB , kerja banyak , cikgu ajar x paham . Dan dia nangis . Herm , apa nak buat ? Aku bukan nyaa ahli PPD pun nk tukar kelas org kokse kokdang ! . Aku angguk angguk geleng geleng je lah kn ? 

Dan sekarang , dah dekat sebulan aku duk dlam kelas 2 AR-RAZI yang mmg ramai manusia x nk masuk sbb dia ckp kelas tu hanya untuk org-2 yang bodoh . *Heh , sedap mulut korang je nk ckp klas AR klas bodoh , macam lah korang tu x prnah dpt FAIL .. Eleh , budak kelas AB pun ramai lah yg ada FAIL .. Happalah !

Permulaan tahun 2013 mmg tahun yg mmg happy gila untuk aku .. Hentah kenapa , tapi Ohhsemm gila taw ! ..

Asrama pulak , hurm .. Boleh lah .. ALHAMDULILLAH , satu dorm dgn geng S.a.H.a.B.a.T . Err ? Bukan semua lah , Tasha dgn Khadijah je . Sbb mmg duo org tu je geng sahabat yg tinggal kt asrama yg termasuk skali dgn aku *Ehh , ayat berbelit-belit kut .

Meh nk perkenalkan manusia-2 yg akn aku hadapi hidup 2013 ni together dgn diorang .. First , akak form 4 :- Kak Nieyna , Kak Diena dgn Kak Wanie .. Aww , diorang baik-2 taw , selalu main gurau-2 dgn diorang .. Form 2 pulak :- Aku ! *ofkoslah . Khadijah , Tasha , Ada , Shazlien , Husna  (Dia budak baru masuk asrama) .. Hah , ni nk cerita pasal budak form yg baru masuk dorm aku nih, Isk3 .. Ramai taw yg x puas ati dgn budak-2 dorm aku ni , sbb diorang mcm ckp x dek insurans lah . Ckp ikut suka aje . Mmg lah orang mrah .. tambah-2 kalu bedepan dgn kak-2 form 4 yg mmg geng diorang ter suka cari pasal dgn budak ... Huh , mmg nasib kau lah budak form 1 . HaHa . Oke , Budak form 1 dorm aku , actully ada dlm 6 orang giter .. Budak-2 tersebut adalh :: Anis , Amirah , Aini , Hasinah , Farah . Then x sampai seminggu kut , Farah pindah .. Waa , sedih gilaa aku time Farah pindah , baru plan nk buat adik angkat , tau-2 dia dah nk pindah . Dia ckp nk pindah dkt Kubang Bemban sbb x nk duk asrama , dia ckp dia homesick *klau x taw apa itu home sick kau mmg anak manja ! . Herm , dia ckp lagi , dia x reti duk asrama , dia x reti nk basuh baju , dia x reti nk bua apa yg budak asrama buat . Tapi ok je , kitorang buleh ajar . Soo , garituh masa dia nk checkout asrama , aku ngan Khadijah pegi lah jumnpa mak dia , Tanya mak dia , kenapa Farah nk pindah ? Mak dia cakp , Farah x pernah berrenggang dgn parents dia , Farah ank bongsu . Aku pun macam .. Ohh , Tu je . Soo , tanya lah mak dia , rumah mak cik kt mana ? Mak di ackp , dekat jah , blakang ni je . So , aku tanya lagi , bkpo Farah x bruleii nyo ? Mak di ckp , Sbb x dok ore nk hantar , Kitorang pun mcm , Ohh , Itu aje .. x tau nk ckp apa . *Weh , panje lebar . Oke stop dear !

Then , Lepas Farah indah , masuk lah dua orana budak baru lagi , Yang bernama , Mardhiah dgn Mimie .. Haa , diorang soo cute ! Tambah-2 Mimie , Aww ! Suara dia x boleh belah lah .. mmg lucu klau dgr Mimine bercakap dgn ketawa .. Haaa ! Memang cute weih !!

Oke ... Dah habis part asrama .. Herm , rasanya dah nothing to dibebelkan lagi just ::


  • I'm hoping , hoping , hoping agar 2013 nii adalh tahun yang boleh buat aku bahagi . 
  • Harap tahun depan 2014 buleh naik kelas .
  • semoga-moga , Aku bahagia . Adess , buleh belah lah !


x tahu apa motif gambar ni kt dlam post ni .. Edit sndiri taw !

Sekian Wassalam , Kbhoi !